ASTROLOGY

ASTROLOGIJA
 
PrijemRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja

Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
JoannaLG
Admin
avatar

Broj poruka : 34
Godina : 44
Location : BGD
Datum upisa : 23.10.2007

PočaljiNaslov: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Ned Jul 13, 2008 3:35 am

Koraci u predviđanju događaja
(autor nepoznat)

VODITE RAČUNA DA, Kada predviđate događaje, uvek imate na umu da se ništa DOBRO niti LOŠE ne može dogoditi ukoliko nije prikazano u NATALNOJ karti. Astrolozi koji to zaborave sigurno će davati netačne prognoze. Isto tako, različite osobe različito reaguju na tranzite i progresije zbog uticaja SOLARNOG povratka koji na njih deluje, ili oni isti takav aspekt imaju u svojoj natalnoj karti i naučili su da se nose sa njim (neki nisu) zbog toga što sa njim žive tako dugo, ili je starost duše tog pojedinca drugačija. Starije duše zrelije se odnose prema događanjima i može se desiti da određeni aspekti na njih uopšte ne deluju. Obično ce vam reći “To me ne dotiče”. Zabeležite u njihovoj natalnoj karti koji tranziti na njih ne deluju, ali prvo proverite solarni horoskop.

Molim vas da ne zaboravite da se možete izgubiti u šumi predviđanja ukoliko odjednom razmatrate previše stvari. Koncentrišite se na one kuće u kojima se nesto dešava (u kojima su planete, tranziti, progresije, solari) i jos jednom proverite da li isti takav uticaj postoji u natalnoj karti .

PROCEDURA
Skoncetrišite se na životnu oblast koju ispitujete
Pozabavite se kućom (kućama) koje vladaju tom oblasti
Proučite ZNAK na vrhu te kuće (kuća) koje su uključene i pozabavite se osobinama tog znaka – njegovim kvalitetom , elementom kome pripada, da li je pozitivan ili negativan

Od posebnog interesa je:
Kardinalni znaci – aktivni ste i sami prouzrokujete dešavanja
Fiksni znaci – dešavaju vam se stvari izvan vaše kontrole
Promenjivi znaci – dolazi do sporih unutrašnjih promena pre nego do događanja
Pogledajte koje se planete nalaze u određenim kucama. Što ih je više, ta kuća je značajnija .
Proučite uticaj svake planete – njeno značenje i čime vlada
Pogledajte da li je planeta malefik (Mars, Saturn i ponekad Uran i Neptun) ili benefik (Venera i Jupiter). Pogledajte kojim znakom svaka od tih planeta vlada (pr. Venera vlada Bikom i Vagom). Pogledajte koje kuće obuhvata taj znak jer ce značenje te kuće biti povezano sa značenjem kuće koju proučavate . (Ovo, očigledno, može da postane prilično komplikovano ukoliko se u kući koju proučavate nalazi puno planeta zato što će vas svaka od tih planeta uputiti na jednu ili dve nove kuće. Tada vam se moze učiniti da je u dogadjaj koji proučavate uključena čitava karta i da je taj događaj istovremeno i tužan i srećan. Proučite aspekte prema planetama u kućama koje proučavate.
Posebno obratite pažnju na dobre i loše aspekte i na dobre i loše planete u međusobnim aspektima. (Loše planete ponekad se ponašaju kao dobre, posebno kada su sve aspektovane kao Saturn).
Proučite kuću koju UVODI ASPEKTOVANA PLANETA, to jest proučite kuću u kojoj je druga planeta iz tog aspekta. Značenje te kuce je važno za značenje kuće koju proučavate. Ukoliko u toj drugoj kući takođe ima planeta, pred vama je puno posla jer sve te planete utiču na kuću koju proučavate.
Ukoliko se u vašem životu nešto dešava, a to se u karti ne vidi (nakon što ste sve ovo uradili), proučite aspekte prema POVEZANOSTI SA PRIRODNOM KUĆOM

STEPEN ASPEKT KUCA ZNAČENJE PRIRODNE KUĆE
0 KONJUNKCIJA 1. Ego, ličnost,itd.
30 SEMISEKST 2. Novac, verovanja…tajne, neprijatelji
60 SEKSTIL 3. Komunikacija,braća i sestre, putovanja, nade,prijatelji
90 KVADRAT 4. 10 Porodica, roditelji, kuća, karijera, društveni status
120 TRIGON 5.,9. Deca, zadovoljstva, putovanja, više obrazovanje,
150 KVINKUKS 6.,8. Posao, zdravlje, nasleđe,smrt
180 OPOZICIJA 7. Partnerstva, sudske odluke, bračni drug…

Uočite KAKO će osoba najverovatnije reagovati na određeni aspekat
razmatranjem njegovih elemenata,kvaliteta, pozitivnosti i negativnosti znaka u u kome se nalazi aspektovana planeta.
Element - VATRA - vatren; ZEMLJA – praktičan, oprezan;
VAZDUH – mentalni pristup,razmišlja; VODA – veoma emocionalan
Kvalitet - KARDINALAN - reaguje i kreće u akciju;FIKSAN – obicno malo toga uradi i ponaša se tvrdoglavo; PROMENLJIV – odmah se prilagođava situaciji
POZ/NEG – Pozitivan – agresivan je; Negativan – pasivan je

SOLARNI POVRATAK

ŠTA JE TO SOLARNI POVRATAK?
To je. karta koja se izračunava na isti način kao i natalna, osim što se ona izračunava za “ određeni trenutak” kada se SUNCE VRAĆA na potpuno isti stepen i minut kao u natalnoj karti.

Računa se jednom godišnje NAKON što su prošli rodjendan, sat i minut rođenja. Morate sačekati da rodjendan prođe zato sto se SOLARNI POVRATAK mora izračunati za GRAD I DRŽAVU u kojima ste se nalazili na svoj rođendan ( u određeni sat i minut)
Solarni povratak je samo deo ukupne tehnike predviđanja.U Americi , većina astrologa najvise se oslanja na tranzite i progresije u svojim predviđanjima . U Evropi , većina astrologa se oslanja na tranzite i na solarni povratak . Jedan celovit sistem trebalo bi da obuhvati sva tri načina predviđanja .
Solarni povratak često pada jedan dan pre ili posle vašeg datuma rođenja zbog prestupne godine.
Mnogi ljudi izračunaju svoj solarni povratak nekoliko meseci pre svog rođendana. Ukoliko im se ne svidi , oni ga iznova izračunaju za nekoliko različitih gradova u koje bi mogli da putuju i u kojima bi mogli da se nađu na svoj rođendan. Ukoliko im se neka od tih karti dovoljno svidi , oni se organizuju tako da budu u tom gradu na sat svog rođenja. Potrebno je samo ostati u tom gradu u TAČNOM TRENUTKU ROĐENJA , ali pošto često vreme rođenja varira za 15-20 minuta, poželjno je ostati tamo sat pre i sat nakon vašeg vremena rođenja. Neki astrolozi savetuju da se u tom gradu ostane 24 sata. Ovo nije neophodno i možete slobodno da krenete 1 sat nakon vremena rođenja ukoliko ste u tom gradu boravili samo zato sto je on poželjno mesto za vas solarni povratak.
Menjanjem lokacije vi utičete na promenu svog ascendenta solarnog povratka bilo u stepenima i minutima ili čitavog znaka . Ovo obično zahteva i putovanja na veće razdaljine. Sve zavisi od toga gde ste rođeni. U slučajevima kada se u horoskopu solarnog povratka vidi neka ozbiljna opasnost nekim ljudima neće smetati ni da otputuju veoma daleko.

KORACI U INTERPRETIRANJU SOLARNOG POVRATKA
(PREMA REDOSLEDU I ZNAČAJU)
Prenesite godišnji solarni povratak na natalnu kartu
Proučite ASC( ASC I MC) najvažnije pojedinačne faktore
Proučite natalnu kuću u koju pada solarni ASC
Proučite znak solarnog ascendenta
Proučite značenje superimpozicije ASC u toj kući
Proučite vladaoca ASC u horoskopu solarnog povratka (solarnu kuću u kojoj se nalazi i aspekte sa njenim vladaocem)
VAŽNO : Kod značajnih aspekata , bice više događaja . Kod minornih aspekata , izuzev kvinkunksa , efekat ce biti više psihološki .
c. Proučite solarne planete u solarnoj prvoj kući i sve aspekte koje one prave.Uzmite u obzir SVE ASPEKTE ovih planeta i proucite ih i sa psihološkog aspekta i kao mogućnost da se nešto desi. Ako prema ASC i prema prvoj kući nema značajnijih aspekata, gleda se uticaj minornih aspekata. Međutim, minorni aspekti više imaju psiholoski uticaj nego što ukazuju na konkretne događaje u toku godine koja sledi.
.Minorni aspekti mogu da dovedu do filozofskog, religioznog ili ideološkog razvoja u onim oblastima na koje ukazuju ASC i prva kuca ukoliko značajnih aspekata prema ASC i prema prvoj kući nema ili ih ima veoma malo.

d.Proučite godisnji MC na isti način na koji ste proučili godisnji ASC.
e.Proučite solarne kuće na isti način
f.Posebno obratite pažnju na kuće, oblasti na koje se one odnose, a posebno na kuce u kojima se nalazi grupa planeta ( stelijum).
Proučite sve planete.Planete u UGAONIM KUĆAMA su VEOMA
VAŽNE I što vise planeta se nađe u ugaonim kućama, godina ce biti značajnija, a samim tim i solarni povratak.
Planeta KOJA SE VRAĆA U SVOJ NATALNI ZNAK proučava se isto kao u natalnoj karti.
Proučite sve aspekte prema drugim planetama.
Aspekti koje međusobno prave planete u horoskopu solarnog povratka su NAJVAŽNIJI I pokazuju najjače uticaje u toj godini. Oslonite se na njih.
Aspekti između planeta u SOLARNOM I planeta u NATALNOM horoskopu nemaju tako snažan uticaj, ali ipak utiču, naročito ako su u pitanju planete benefici kao sto su JUPITER I VENERA ili planete malefici kao što su MARS I SATURN.

j.U proučavanju aspekata, NAJVAŽNIJA je KONJUNKCIJA I na nju treba obratiti posebnu paznju.

UNOŠENJE VRHOVA KUĆA HOROSKOPA SOLARNOG POVRATKA U NATALNU KARTU

Ova tehnika je veoma važna kada interpretiramo horoskop solarnog povratka
Potrebne su vam dve karte – karta solarnog povratka i natalna karta
Kako uneti horoskop solarnog povratka u natalnu kartu :
Izračunajte svoj solarni povratak za odgovarajuću godinu
Zapišite stepen i minut ASC solarnog povratka i u kom je znaku
Uzmite svoju natalnu kartu
Pogledajte u koju kuću pada solarni ASC
Dozvoljen orbis je 5 stepeni
Sve to isto uradite za sve vrhove kuća iz horoskopa solarnog povratka
Sada razmotrite gde pada cela godišnja kuca . Kada to budite radili , bavićete se sa tri kuće : godišnjom solarnom kućom i dve natalne kuće . Međutim , možete doći do izuzetnog tumačenja i ako uzmete u obzir samo onu kuću u koju pada vrh kuće godišnjeg horoskopa uz 5 stepeni orbisa.
Koristeći orbis od 5 stepeni , ukoliko vrh pada u dve kuće (zbog orbisa ) , važnija je kuća u koju pada TAČAN vrh , ali vi morate razmotriti obe natalne kuće .
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://astrologer.forumsr.com       http://www.astr
JoannaLG
Admin
avatar

Broj poruka : 34
Godina : 44
Location : BGD
Datum upisa : 23.10.2007

PočaljiNaslov: Solar Return by Jovana   Ned Jul 13, 2008 3:45 am

SOLARNI POVRATAK

ŠTA JE TO SOLARNI POVRATAK?

To je Horoskop koja se izračunava na isti način kao i natalni, osim što se izračunava za “određeni trenutak” kada se SUNCE VRAĆA na potpuno isti stepen i minut kao u natalnoj karti.
Računa se jednom godišnje NAKON što su prošli rodjendan, sat i minut rođenja. Morate sačekati da rodjendan prođe zato sto se SOLARNI POVRATAK mora izračunati za GRAD I DRŽAVU u kojima ste se nalazili na svoj rođendan (u određeni sat i minut). Solarni povratak je samo deo ukupne tehnike predviđanja. U Americi, većina astrologa najvise se oslanja na tranzite i progresije u svojim predviđanjima. U Evropi, većina astrologa se oslanja na tranzite i na solarni povratak. Jedan celovit sistem trebalo bi da obuhvati sva tri načina predviđanja.
Solarni povratak često pada jedan dan pre ili posle vašeg datuma rođenja zbog prestupne godine.
Mnogi ljudi izračunaju svoj solarni povratak nekoliko meseci pre svog rođendana. Ukoliko im se ne svidi , oni ga iznova izračunaju za nekoliko različitih gradova u koje bi mogli da putuju i u kojima bi mogli da se nađu na svoj rođendan. Ukoliko im se neka od tih karti dovoljno svidi , oni se organizuju tako da budu u tom gradu na sat svog rođenja. Potrebno je samo ostati u tom gradu u TAČNOM TRENUTKU ROĐENJA, ali pošto često vreme rođenja varira za 15-20 minuta, poželjno je ostati tamo sat pre i sat nakon vašeg vremena rođenja. Neki astrolozi savetuju da se u tom gradu ostane 24 sata. Ovo nije neophodno i možete slobodno da krenete 1 sat nakon vremena rođenja ukoliko ste u tom gradu boravili samo zato sto je on poželjno mesto za vas solarni povratak.
Menjanjem lokacije vi utičete na promenu svog Ascendenta Solarnog Povratka bilo u stepenima i minutima ili čitavog znaka. Ovo obično zahteva i putovanja na veće razdaljine. Sve zavisi od toga gde ste rođeni. U slučajevima kada se u horoskopu solarnog povratka vidi neka ozbiljna opasnost nekim ljudima neće smetati ni da otputuju veoma daleko.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://astrologer.forumsr.com       http://www.astr
JoannaLG
Admin
avatar

Broj poruka : 34
Godina : 44
Location : BGD
Datum upisa : 23.10.2007

PočaljiNaslov: UNOŠENJE VRHOVA KUĆA HOROSKOPA SOLARNOG POVRATKA U RADIXU   Ned Jul 13, 2008 3:47 am

Ova tehnika je veoma važna kada interpretiramo horoskop solarnog povratka. Potrebne su vam dve karte – karta solarnog povratka i natalna karta. Kako uneti horoskop solarnog povratka u natalnu kartu :
1. Izračunajte svoj solarni povratak za odgovarajuću godinu
2. Zapišite stepen i minut ASC solarnog povratka i u kom je znaku
3. Uzmite svoju natalnu kartu
4. Pogledajte u koju kuću pada solarni ASC
5. Dozvoljen orbis je 5 stepeni
6. Sve to isto uradite za sve vrhove kuća iz horoskopa solarnog povratka
7. Sada razmotrite gde pada cela godišnja kuca . Kada to budite radili , bavićete se sa tri kuće : godišnjom solarnom kućom i dve natalne kuće . Međutim , možete doći do izuzetnog tumačenja i ako uzmete u obzir samo onu kuću u koju pada vrh kuće godišnjeg horoskopa uz 5 stepeni orbisa.
8. Koristeći orbis od 5 stepeni , ukoliko vrh pada u dve kuće (zbog orbisa ) , važnija je kuća u koju pada TAČAN vrh , ali vi morate razmotriti obe natalne kuće .
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://astrologer.forumsr.com       http://www.astr
Bubamarica

avatar

Broj poruka : 72
Godina : 31
Location : Beograd
Datum upisa : 12.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Ned Jul 13, 2008 7:04 am

kako da znamo do kad do kad on delje , koliko pre rodjendana i koliko posle I love you I love you I love you
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Mrak

avatar

Broj poruka : 121
Godina : 31
Location : Nihilisticka komuna
Datum upisa : 12.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Čet Jul 31, 2008 9:34 pm

Lepo napisano.
Stamo sto recimo i tranziti mora da se paze.

Ja recimo pratim jednu planetu, koja je bukvalno kod mene ne prterano jaka ali je glavni akter svih mojih promena, poklapa se sa datumima.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.myspace.com/djomlamrak
JoannaLG
Admin
avatar

Broj poruka : 34
Godina : 44
Location : BGD
Datum upisa : 23.10.2007

PočaljiNaslov: Dobro nam Dosao Ad Noctum (U mraku)   Čet Jul 31, 2008 9:38 pm

oh, da. Naravno i tranziti pod brojem jedan! Ali i progresije, direkcije, lunacije, eklipse i sl. Odaberi slicicu za sebe, i dodaj datum rodjenja.
Svako dobro,
Joanna
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://astrologer.forumsr.com       http://www.astr
Mrak

avatar

Broj poruka : 121
Godina : 31
Location : Nihilisticka komuna
Datum upisa : 12.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Čet Jul 31, 2008 9:42 pm

JoannaLG ::
oh, da. Naravno i tranziti pod brojem jedan! Ali i progresije, direkcije, lunacije, eklipse i sl. Odaberi slicicu za sebe, i dodaj datum rodjenja.
Svako dobro,
Joanna

Jos trazim slicicu. Smile

Datum rodjenja, ne dam josh uvek. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.myspace.com/djomlamrak
Bubamarica

avatar

Broj poruka : 72
Godina : 31
Location : Beograd
Datum upisa : 12.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pet Avg 01, 2008 9:41 pm

Datum rodjenja, ne dam josh uvek. Smile[/quote]
xa xa da nemas neshto u Jarcu Razz
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Mrak

avatar

Broj poruka : 121
Godina : 31
Location : Nihilisticka komuna
Datum upisa : 12.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pet Avg 01, 2008 10:50 pm

Bubamarica ::
Datum rodjenja, ne dam josh uvek. Smile
xa xa da nemas neshto u Jarcu Razz[/quote]

nista, meni sve u lavu, ja sam glavati egoistichn kreten.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.myspace.com/djomlamrak
SkorpijaBroj poruka : 3
Datum upisa : 01.09.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pon Sep 01, 2008 4:35 am

Kao prvo pozdrav svima,ovo je moj prvi post

Bubamarica ::
kako da znamo do kad do kad on delje , koliko pre rodjendana i koliko posle I love you I love you I love you
I mene ovo interesuje,naisla sam na razna tumacenja,uvek sam mislila da solar pocinje da deluje bas od rodjendana,a neko kaze i ranije.Pa sta je sada tacno?
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
TeoDora

avatar

Broj poruka : 35
Godina : 42
Location : Novi Sad
Datum upisa : 24.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pon Sep 01, 2008 12:38 pm

Skorpija ::
Kao prvo pozdrav svima,ovo je moj prvi post

Bubamarica ::
kako da znamo do kad do kad on delje , koliko pre rodjendana i koliko posle I love you I love you I love you
I mene ovo interesuje,naisla sam na razna tumacenja,uvek sam mislila da solar pocinje da deluje bas od rodjendana,a neko kaze i ranije.Pa sta je sada tacno?

Upliv horoskopa Solarnog Povratka ce se u vecini slucajeva osetiti u momentu kada tranzitno SO dotakne (aktivira) vrh ASC Solarnog povratka..
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
dadiska

avatar

Broj poruka : 21
Godina : 30
Datum upisa : 11.08.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pon Sep 01, 2008 4:53 pm

Skorpija ::
Kao prvo pozdrav svima,ovo je moj prvi post

Bubamarica ::
kako da znamo do kad do kad on delje , koliko pre rodjendana i koliko posle I love you I love you I love you
I mene ovo interesuje,naisla sam na razna tumacenja,uvek sam mislila da solar pocinje da deluje bas od rodjendana,a neko kaze i ranije.Pa sta je sada tacno?

Ja sam citala da solar pocinje da deluje jedan dan pre rodjendana!Very Happy
Ali posto meni ove godine solar pocinje da 28.11 umesto na moj rodjendan 29.11(jer znate da se za rodjendan sunce pomera na isti stepen i minut),onda mislim da pocinje da deluje vec 27.11! Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Bubamarica

avatar

Broj poruka : 72
Godina : 31
Location : Beograd
Datum upisa : 12.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pon Sep 01, 2008 5:51 pm

TeoDora ::
Skorpija ::
Kao prvo pozdrav svima,ovo je moj prvi post

Bubamarica ::
kako da znamo do kad do kad on delje , koliko pre rodjendana i koliko posle I love you I love you I love you
I mene ovo interesuje,naisla sam na razna tumacenja,uvek sam mislila da solar pocinje da deluje bas od rodjendana,a neko kaze i ranije.Pa sta je sada tacno?

Upliv horoskopa Solarnog Povratka ce se u vecini slucajeva osetiti u momentu kada tranzitno SO dotakne (aktivira) vrh ASC Solarnog povratka..
tnx Znaci meni je pocheo da deluje pre neki dan, poshto mi asc na 4om stepenu device Smile Da znate da sam se osetila mnogo bolje, pocheo je da radi
cheers cheers bounce bounce
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
dadiska

avatar

Broj poruka : 21
Godina : 30
Datum upisa : 11.08.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pon Sep 01, 2008 7:02 pm

TeoDora ::

Upliv horoskopa Solarnog Povratka ce se u vecini slucajeva osetiti u momentu kada tranzitno SO dotakne (aktivira) vrh ASC Solarnog povratka..

Onda je po tome moj poceo da se oseca pocetkom Avgusta.............. Wink
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
SkorpijaBroj poruka : 3
Datum upisa : 01.09.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pon Sep 01, 2008 7:49 pm

Hvala na brzom odgovoru,shvatila sam.Posto mi je solarni asc na 12* raka,znaci negde u julu je vec poceo da deluje sledeci....da nije to malo previse,s obzirom da mi je rodjendan tek 17.11
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Bubamarica

avatar

Broj poruka : 72
Godina : 31
Location : Beograd
Datum upisa : 12.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pon Sep 01, 2008 8:21 pm

Primer- ako sam ja u januaru rodjena, a solarni asc za sledecu godinu se nalazi u AQ, shta znachi da nam solar za sledecu godinu deluje u celoj ovoj ???
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
TeoDora

avatar

Broj poruka : 35
Godina : 42
Location : Novi Sad
Datum upisa : 24.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pon Sep 01, 2008 9:11 pm

Ja sam citala da solar pocinje da deluje jedan dan pre rodjendana!Very Happy
Ali posto meni ove godine solar pocinje da 28.11 umesto na moj rodjendan 29.11(jer znate da se za rodjendan sunce pomera na isti stepen i minut),onda mislim da pocinje da deluje vec 27.11! Very Happy
_________________
To pomeranje od jednog dana ranije to ti je zbog prestupnih godina, to nema vez, mislim ima veze ali sa kalendarom Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
TeoDora

avatar

Broj poruka : 35
Godina : 42
Location : Novi Sad
Datum upisa : 24.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pon Sep 01, 2008 9:32 pm

Bubamarica ::
Primer- ako sam ja u januaru rodjena, a solarni asc za sledecu godinu se nalazi u AQ, shta znachi da nam solar za sledecu godinu deluje u celoj ovoj ???

Nisam sigurna da sam te bas razumela, ali cini mi se da je cela zbrka ispala zbog ovoga: ovaj solar koji si postavila ti vredi od rodjendana 2009. do rodjendana 2010, znaci taj ti je za sledecu godinu, a aktuelni Solar znaci od rodjendana ove godine do rodjendana sledece godine bi bio sledeci:

Pa ti vidi da lee ti sve ovo ima vise smisla Very Happy javi ako ima Very Happy[
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
TeoDora

avatar

Broj poruka : 35
Godina : 42
Location : Novi Sad
Datum upisa : 24.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Pon Sep 01, 2008 11:40 pm

Ima jos jedna jaaaako bitna stvarcica, a to je gde si docekala rodjendan? (mislim na grad) , znaci da lee si bila u mestu rodjenja (Ivangradu) ili negde drugde. To moze da ti promeni ASC Solarnog povratka, a to je veoma bitno, kao sto pretpostavljam da znas.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Bubamarica

avatar

Broj poruka : 72
Godina : 31
Location : Beograd
Datum upisa : 12.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Uto Sep 02, 2008 2:14 am

TeoDora ::
Bubamarica ::
Primer- ako sam ja u januaru rodjena, a solarni asc za sledecu godinu se nalazi u AQ, shta znachi da nam solar za sledecu godinu deluje u celoj ovoj ???

[size=18]Nisam sigurna da sam te bas razumela, ali cini mi se da je cela zbrka ispala zbog ovoga: ovaj solar koji si postavila ti vredi od rodjendana 2009. do rodjendana 2010, znaci taj ti je za sledecu godinu, a aktuelni Solar znaci od rodjendana ove godine do rodjendana sledece godine bi bio sledeci:
Pa ti vidi da lee ti sve ovo ima vise smisla Very Happy javi ako ima Very Happy[
Zbrka je oko toga kada se oseca solar,
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
SkorpijaBroj poruka : 3
Datum upisa : 01.09.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Uto Sep 02, 2008 3:47 am

Sada mi opet nije jasno nista.Znaci pravo dejstvo solara pocinje bas za rodjendan? Kako je moguce pre,kod mene je to onda previse ranije.... flower
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Mrak

avatar

Broj poruka : 121
Godina : 31
Location : Nihilisticka komuna
Datum upisa : 12.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Uto Sep 02, 2008 9:44 am

Skorpija ::
Sada mi opet nije jasno nista.Znaci pravo dejstvo solara pocinje bas za rodjendan? Kako je moguce pre,kod mene je to onda previse ranije.... flower
Solar ti je godisnji horoskop, od jednog rodjendana do drugog, horoskop za tu godinu.
Ne moze da pocne ranije ali neki aspekti u solaru mogu da ostave uticaja na kasnije.

Ako ti u jednom solaru npr stoji sedmica na lotou u natalu ne stoji neko bogatstvo, silno, ali eto dobila si velike pare i recimo ako si u natalu stedljiva te pare ce ti trajati pa ce samim tim i finasije za sledecu god biti dobre iako nece biti uobicajnim dobitaka ili gubitaka.

Ili recimo jedne godine kupis kucu, ali vec sledece godine mece da ti pise nista o toj kuci koju si kupila u smilu u kom je pisalo prosli put. No kuca je josh uvek tu postoji, iako se ne vidi kao nova kuca u solaru vec sad kao mesto stanovanja. Itd.

Ovo su mali banalni primeri, ali objasnjavaju.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.myspace.com/djomlamrak
TeoDora

avatar

Broj poruka : 35
Godina : 42
Location : Novi Sad
Datum upisa : 24.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Uto Sep 02, 2008 1:17 pm

Zbrka je oko toga kada se oseca solar


Ja sam rekla da se u VECINI slucajeva oseca kada tranzitno sunce dotakne ASC solara, sto ne znaci uvek i svakome. Nekome pocne da radi mesec, mesec i po ranije nekome dan tri pet, koliko ja znam da nema striktnog pravila, mozes da otvoris solar dva tri meseca ranije pa da vidis kada ti se desi prvi dogadjaj iz solara tada je on poceo da "radi".

"S' druge strane, nije bas ni logicno da ce solar krenuti od samog rodjendana, kao da se sekirom preseca stara godina i pocinje nova......"

A i za predvidjanje buducih dogadjaja moras konsultovati i dtuge pokazatelje, Solar sam po sebi ti nije dovoljan to ti je samo jedan od vise nacina predikcije.[/size] Very Happy

Jel sad jasnije? Smile
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Mrak

avatar

Broj poruka : 121
Godina : 31
Location : Nihilisticka komuna
Datum upisa : 12.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Uto Sep 02, 2008 2:01 pm

TeoDora ::
Zbrka je oko toga kada se oseca solar


Ja sam rekla da se u VECINI slucajeva oseca kada tranzitno sunce dotakne ASC solara, sto ne znaci uvek i svakome. Nekome pocne da radi mesec, mesec i po ranije nekome dan tri pet, koliko ja znam da nema striktnog pravila, mozes da otvoris solar dva tri meseca ranije pa da vidis kada ti se desi prvi dogadjaj iz solara tada je on poceo da "radi".
Solar radi od trenutka rodjendana, kao sto i natal radi od rodjenja ali da nastavim dolle:
Citat :

"S' druge strane, nije bas ni logicno da ce solar krenuti od samog rodjendana, kao da se sekirom preseca stara godina i pocinje nova......"

Ne znam ko je ovo napisao ali "hahaha" msm.. znai nije logichno da ce natal da krene da radi od trenutka rodjena?
Pa i u natalu zapisana je buducnost kao i u solaru. Samo sto se nijedan aspekt ne ispunjava cim se rodimo.
Pa je samim m tim u solaru zapisano ono sto ce se desiti izmedju 2 god i ostaviti utisak na nas, ko zna mozda nesto krene i bash odmah! Ali sve to apsekti opisuju, znaci solar je horoskop od jednog rodjusa do drugog, 365 dana, i jaki aspekti koji se pokazuju i u ostalim prediktivnim metodama ce radite. Solar ce samo pomoci da znamo sta ce iz natala koje god stupiti na snagu.
Sto znaci SOLAR JE PREDIKTIVNA KARTA, ona moze da radi u bio kome trenutku izmedju 2 rodjendana i radi od tog trenutka, da li ce se neki aspekt ispoljiti tachno u trenutak naseg rodjenja ili pred sam sledeci rodjendan zavisi od drugih stvari.

Citat :

A i za predvidjanje buducih dogadjaja moras konsultovati i dtuge pokazatelje, Solar sam po sebi ti nije dovoljan to ti je samo jedan od vise nacina predikcije.[/size] Very Happy

Verujem da ko zna, dovoljan mu je i natal! Nisam od tih, sumnjam da je iko od nas al mozda neko nekad bude. Ovu recenicu pisem cisto da drzim umove otvorenim.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.myspace.com/djomlamrak
TeoDora

avatar

Broj poruka : 35
Godina : 42
Location : Novi Sad
Datum upisa : 24.07.2008

PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   Uto Sep 02, 2008 3:52 pm

Mrak ::
Solar radi od trenutka rodjendana, kao sto i natal radi od rodjenja ali da nastavim dolle:
Citat :

"S' druge strane, nije bas ni logicno da ce solar krenuti od samog rodjendana, kao da se sekirom preseca stara godina i pocinje nova......"

Ne znam ko je ovo napisao ali "hahaha" msm.. znai nije logichno da ce natal da krene da radi od trenutka rodjena?
Pa i u natalu zapisana je buducnost kao i u solaru. Samo sto se nijedan aspekt ne ispunjava cim se rodimo.
Pa je samim m tim u solaru zapisano ono sto ce se desiti izmedju 2 god i ostaviti utisak na nas, ko zna mozda nesto krene i bash odmah! Ali sve to apsekti opisuju, znaci solar je horoskop od jednog rodjusa do drugog, 365 dana, i jaki aspekti koji se pokazuju i u ostalim prediktivnim metodama ce radite. Solar ce samo pomoci da znamo sta ce iz natala koje god stupiti na snagu.
Sto znaci SOLAR JE PREDIKTIVNA KARTA, ona moze da radi u bio kome trenutku izmedju 2 rodjendana i radi od tog trenutka, da li ce se neki aspekt ispoljiti tachno u trenutak naseg rodjenja ili pred sam sledeci rodjendan zavisi od drugih stvari.

Citat :

A i za predvidjanje buducih dogadjaja moras konsultovati i dtuge pokazatelje, Solar sam po sebi ti nije dovoljan to ti je samo jedan od vise nacina predikcije.[/size] Very Happy

Verujem da ko zna, dovoljan mu je i natal! Nisam od tih, sumnjam da je iko od nas al mozda neko nekad bude. Ovu recenicu pisem cisto da drzim umove otvorenim.

Ne znam kako si ti dosao do ovih zakljucaka, ali recimo kod mene i kod mnogih ljudi koje znam nije slucaj da solar radi TACNO od dana rodjenja. Jeste to horoskop za narednih 365 ali ne striktno OD DO dozvoljena su odstupanja.
I kao sto vec rekoh nigde nisam pronasla niti procitala da solar pocinje da radi TACNO na dan rodjenja. Moguce je da ce se neki aspekti osetiti i malo ranije a neke uopste ni ne osetimo. Generalno se gleda natal i progresije, pa kada vidimo koje su godine bitne u zivotu otvaramo i solar za detaljnije informacije. Nikako ne mozemo gledati SAMO solar da bi videlei kakva ce biti sledeca godina.
ZNACI NATAL JE OSNOVA SVEGA.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja   

Nazad na vrh Ići dole
 
SOLAR RETURN - Koraci u predviđanju događaja
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
ASTROLOGY :: ASTROLOGIJA za UPUCENE :: ASTROLOGIJA-
Skoči na: